Ik eet, dus ik ben

Zestig eigenwijze recepten


Overheerlijke, kleurrijke, originele recepten die ons weer verbinden met de bodem van het bestaan

Het besef dat we via ons eten met de grond verbonden zijn en daardoor met veel meer, zit niet meer in het centrum van ons bewustzijn. 'Ik eet, dus ik ben' probeert dat bewustzijn weer wat aan te wakkeren.

Een smakelijk lees- en kookboek met veel achtergronden over (biologische) landbouw en dierenwelzijn, koken met de seizoenen en uit eigen tuin. Inclusief een beetje filosofie, ironie én een heel eigen kijk: tegen de vee-industrie (voorheen bio-industrie), maar voor de jacht; Bovenal voor fantastisch lekker eten, in de beste culinaire tradities.

'Een paar van zijn recepten horen bij ons op de boerderij inmiddels tot onze 'Gouden Pollepel': de verzameling van onze lekkerste recepten'.

Arie van den Brand, voorman van de biologische landbouw in Nederland, in het voorwoord van 'Ik eet, dus ik ben'.

Te BESTELLEN bij mij


Over 'Ik eet - dus ik ben':
'Humoristische en gepassioneerde culi-columns' 

De Volkskrant, die het een tweede plaats gaf in de kookboekentoptien van 2009.


'Michiel Bussink heeft zich een aparte plek verworven onder de culinaire schrijvers.'
Bouillon! magazine, winter 2009

“Als geen ander verstaat Michiel Bussink de kunst om telkens verhalen over vanalles - van Miss Witlofverkiezingen tot de economische recessie en studententrauma’s uiteindelijk in een klein recept in de kantlijn te concentreren. Telkens weer klopt het dan bovendien: ons eten is veel meer dan alleen maar voedsel dat we in onze mond stoppen. Nog knapper is dat Michiel Bussink dat verhaal vertelt zonder dat het als een serieuze profetie overkomt.”

Recensie op de website van Slow Food Nederland

'Het is geestig geschreven en bevat mooie foto's'
dagblad Trouw