Nog meer smakelijke lezingen


Inmiddels heeft mijn repertoire zich uitgebreid en geef ik, behalve over eetbare natuur, ook lezingen en workshops over onderstaande onderwerpen.

*Het eetbare Erf
Op mijn toch nog best bescheiden erf, groeien maar liefst 47 verschillende soorten eetbare planten. Over de kracht van eten voor je deur.

*Ik eet, dus ik ben
Ons eten is veel meer dan alleen maar het voedsel dat we in onze mond stoppen. Een vrolijk-filosofische lezing over eten als cruciale schakel tussen mens en universum. 

*Het wereldvoedselvraagstuk: botsende visies, grote belangen
Terwijl een flink deel van de wereldbevolking te de dik is, zijn er óók honderden miljoenen mensen die honger lijden. Hoe kan dat? Moeten we meer voedsel gaan produceren om alle monden te voeden? Of ligt de oplossing in àndere manieren van landbouwen?

*De aardappel
Over zoiets alledaags als een aardappel, kun je hele verhalen vertellen. Over de cultuur-historische, culinaire, ecologische, economische en sociale kanten van deze voedzame knol.

*Moestuinieren
De vreugde van het oogsten van je eigen pompoenen, zwarte bessen en rozemarijn is nergens mee te vergelijken. Maar er gaat heel wat aan die oogst vooraf: hoe pak je dat aan?

*Biologisch, Slow Food en meer
De biologische land- en tuinbouw laat zien dat gif en kunstmest niet nodig zijn om de wereld te voeden. Maar wat houdt het eigenlijk in? En wat is het verschil met Slow Food, biologisch-dynamisch en permacultuur precies?

*Eten uit de streek
Veel van ons eten komt tegenwoordig van ver weg. Dat is helemaal niet nodig. Wat een smakelijke rijkdom valt er te ontdekken in de buurt!

* Culinair erfgoed van Deventer en Salland
Van spekbokking tot Deventer Koek, van balkenbrij tot kruudmoes. 


Geïnteresseerd? Vragen? Een lezing boeken? Aarzel niet om contact op te nemen.